ریسه نوری چیست

misagh
2 اسفند, 1402
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
ddddd

ریسه نوری یکی از تجهیزات و ادوات نورپردازی است که شامل ریسه نواری و ریسه شلنگی می‌شود که در این مقاله هر کدام از آن‌ها را به صورت تک تک و مجزا توضیح داده ایم.

این‌ که طراح چین و ذهنیتی و چه تجهیزاتی برای روشنایی استفاده کنند؛ بسیار در نورپردازی ساختمان اهمیت دارد همیشه نورپردازی همراه با خلاقیت نیست متأسفانه برخی افراد که آشنایی کامل با روند نورپردازی و روشنایی ندارند؛ نورپردازی را تنها ایجاد یک سری خلاقیت برای این ‌که ساختمان زیبا و جذاب نشان داده شود، می‌دانند درصورتی‌که یک طراح زمانی می‌تواند یک نورپردازی عالی و استفاده از چراغ را به ‌خوبی انجام دهد که کارش با بقیه متفاوت باشد؛ این باشد که علاوه‌ بر نکات علمی و طراحی‌هایی که درباره نورپردازی چه در بخش نمای ساختمان و چه در بخش داخل ساختمان ارائه می‌دهد، باید در مورد تجهیزات و وسایلی که در نورپردازی استفاده می‌شود هم اطلاع و آگاهی کاملی داشته باشند یک سری از طراحان زمانی‌ که می‌خواهند نورپردازی‌ها را طراحی کند به طرح‌های گذشته اهمیت می‌دهد و از تجهیزاتی که قدیمی هستند استفاده می‌کنند؛ درصورتی ‌که یکسری طراح‌ها که کارهای فوق‌العاده انجام می‌دهند برای نورپردازی همواره به ‌دنبال تجهیزات جدید و نوآوری‌های به‌ روز اند تا بتوانند با استفاده از آن‌ها طرح‌های خودشان را متفاوت بزنند. در این مقاله قصد داریم به ریسه نوری مانند چراغ جت لایت یکی از تجهیزات مهم در نورپردازی اشاره کنیم با مجله آریانور همراه باشید.

ریسه شلنگی و نواری

یکی از متدهای پر استفاده در نورپردازی به کارگیری از چراغ‌های با مدل پخش نور خطی است که برای ایجاد این مدل روشنایی وسایل و تجهیزات مختلفی استفاده می‌شود. از جمله مهم ترین و پر استفاده ترین این منابع، ریسه نواری و شلنگی است که در فضاهای داخلی هم کاربرد دارند به عنوان مثال اگر در یک فشا از سقف کاذب استفاده کرده باشند از ریسه نواری می‌توان استفاده کرد و همین طور در نورپردازی نمای ساختمان هم به وفور قابلیت استفاده و کاربرد دارد.

ریسه‌های عموما دو مدل هستند؛ ریسه شلنگی و ریسه نواری.

معرفی ریسه شلنگی

ریسه شلنگی مدل دیگری از ریسه‌های نوری می‌باشد. این که در ریسه ال ای دی چه مدلی قرار بگیرد در کارایی آن خیلی مهم است و تاثیر دارد. در ریسه شلنگی ال ای دی داخل یک لوله استوانه ای شکل که از اپوکسی تولید شده است قرار می‌گیرد. این ریسه شکلی گرد دارد و به همین دلیل می‌تواند نور را 360 درجه پخش کند. تفاوتی که ریسه شلنگی با نوری دارد در این است که لامپ ELD را کاملا مستقل در پوشش خودش قرار داده است. این مدل ریسه هم مانند ریسه نواری درجه حفاظت و طیف رنگی مختلف دارد؛ اما در برخی از موارد از ال ای دی تک رنگ استفاده می‌کنند و رنگی بودن آن را با پوشش انجام می‌دهند؛ یعنی خود ال ای دی رنگی نیست و تعویض رنگ هم امکان ندارد. ریسه شلنگی شدت نورش خیلی ملایم است و به خاطر این که ال ای دی داخل آن است گرمای کمی تولید می‌کند.

اگر بخواهید ریسه شلنگی را نصب کنید باید در نظر داشته باشید که این ریسه‌ها نیاز به سطوح منحنی دارند و به آسانی روی آن قرار می‌گیرند در صورتی که در کنج‌هایی که زاویه دارند به آسانی قرار نگرفته اند؛ از این رو اگر بخواهید آن‌ها را در زاویه استفاده کنید باید برش بدهید.

معرفی ریسه نواری

ریسه نواری یک صفحه باریک و منعطف است که در داخل آن ال ای دی استفاده شده که SMD هستند و تراکم مختلف و طیف رنگ خیلی زیادی دارند. این مدل هم بدون پوشش است و هم دارای رویه ای از سیلکون غیر شفاف و شفاف است که با استفاه از رنگ نور ریسه نواری به صورت تک رنگ یا چند رنگ ساخته می‌شود و همین طور این امکان را دارد که روشن شدن رنگ نور به صورت متناوب کنترل کند. از طرفی ریسه نواری خطی است و طول مشخص یا شکل کلاف مختلفی دارد که متراژهای آن هم متفاوت هستند. به عنوان مثال ریسه‌های نواری در اندازه 5 سانتی متری برای ولتاژهای پایین و در اندازه 50 تا 100 سانتی متری در ولتاژ 220 امکان برش دارند.

نحوه نصب ریسه نواری به این صورت است که چسبی در پشت ریسه وجود دارد که با استفاده از بست‌های دو پایه روی سطحی که می‌خواهید نصب می‌شوند. یک مزیتی که ریسه نواری دارد این است که بدنه انعطاف پذیری دارد و همین طور باریک است که سبب می‌شود در فضاهای مختلف بتوان از آن استفاده کرد.

نکاتی برای انتخاب ریسه شلنگی و نواری

اگر موارد زیر را در نظر بگیرید خیلی راحت و آسان می‌توانید ریسه مد نظرتان را تهیه کنید و درست انتخاب نمایید:

  • کارایی فنی و روشنایی آن‌ها
  • ابعاد، وزن، جنس، توان و رنگ نور
  • IP یا درجه حفاظت محصول در مقابل عوامل محیطی و طبیعی
  • امکان نصب و تعمیر آن‌ها

ویژگی‌های کلی درباره ریسه‌ها

ریسه‌ها برای این که بتوانند کار کنند باید ولتاژ ورودی داشته باشند که مهم است. ولتاژها با توجه به جایی که ریسه قرار دارد، شرایط محیطی آن جا و موارد این چینی تنظیم می‌شوند. همه ریسه‌ها تنوع ولتاژ ورودی دارند ولتاژی که به آن‌ها وارد می‌شود می‌تواند؛ 12،24 و 220 ولت باشد که برای جاهایی که رطوبت وجود دارد باید از ولتاژ کم استفاده کنند. از طرفی برای این که ولتاژ پایین با برق شهری هماهنگ کنند به سرغ مبدل می‌روند. همچنین ولتاژهای پایین تا بیشتر از 6 متر قابلیت استفاده ندارند؛ از این رو شرکت‌هایی که کلاف ریسه تولید می‌کنند برای متراژهای کم کلاف ریسه 5 و برای ولتاژ بالا کلاف بیشتر ارائه می‌دهند.

ضمنا نحوه چیدمان ال ای دی هم خیلی اهمیت دارد چون که در مقدار نوردهی ریسه تاثیر گذار می‌باشد. عموما ریسه‌ها در تراکم 60، 120 و 180 در هر متر طول تولید می‌کنند. در ریسه نواری، چیدمان ال ای دی حتی به صورت تک ردیف، دو ردیف و سه ردیف هم قرار می‌گیرد.

ریسه ال ای دی

تکنولوژی در هر جای زندگی بشر رخنه کرده است و وسایل پیشرفته می‌شوند ریسه‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. یک سری ریسه‌هایی هم وجود دارند که ریسه ال ای دی هستند که متنوع ترین و به روز ترین ریسه در این صنعت هستند که خیلی تنوع زیبا و بالایی دارند که در مبحثی مجزا به بررسی و معرفی این مدل ریسه خواهیم پرداخت.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.