باید و نبایدهای نورپردازی

misagh
1 اسفند, 1402
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
lightinig doing

طراحی و دکوراسیون ساختمان ها در عصر جدید خیلی اهمیت پیدا کرده اند شاید تا چند دهه اخیر خیلی از افراد به طراحی ساختمان هایشان و دیگر ساختمان ها اهمیت نمی دادند؛ اما روز به روز با توجه به تاثیر دکوراسیون و طراحی امروزه به آن خیلی اهمیت داده می شود؛ چون که طراحی ساختمان نه تنها روی کسانی که وارد آن می شوند تاثیر دارد بلکه روی ذهنیت و روحیه خود فرد هم تاثیر دارد و می تواند متاثر از فرهنگ های دیگر هم باشد؛ یکی از بخش های مهم در طراحی ساختمان ها به نورپردازی آن اختصاص دارد. نورپردازی هم از نظر زیبایی و هم از نظر تجاری تاثیر بسزایی می گذارد؛ ساختمانی که نورپردازی منحصر به فردی دارد افراد زیادی را به خودش جذب می کند.

lighting not doing
باید و نبایدهای نورپردازی 3%

نورپردازی بایدها و نبایدها

در صنعت نورپردازی مانند هر کار دیگری یک سری کارهایی هست که باید آن را انجام دهید و یک سری نبایدهایی وجود دارد که باید از آن بپرهیزید؛ چون که کار نورپردازی حساس است و تجهیزات و تامین منابع آن به انرژی، زمان و سرمایه نیاز دارد؛ اگر اختلال و کار اشتباهی در روند آن رخ دهد؛ نتیجه کار مرود قبول نخواهد بود؛ از این رو چه شما بخواهید خودتان نورپردازی خانه تان را انجام دهید چه نورپردازی جای بزرگ را انجام دهید بهتر است یک سری نکات در نظر داشته باشید که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

استفاده از دیمر نورپردازی

دیمر نوری یکی از تجهیزاتی است که بهتر است برای نورپردازی خودتان استفاده کنید؛ این دستگاه به شما کمک می کند تا بتوانید میزان نور لامپ خودتان را کنترل کنید و در سالن های آمفی ئتائر و سینما و جاهایی که از نورپردازی حرفه ای استفاده می کنند دایمر را در تجهیزات خودشان دارند. دایمرها به دو مدل AC  و DC وجود دارد که دایمر AC برای لامپ رشته ای و دایمر DC برای لامپ LED استفاده می شود. به عبارتی دیگر دایمر نوعی مقاومت متغییر یا پتانسیومتر می باشد. بهتر است در نورپردازی از دیمر حتما استفاده کنید.

نورپردازی نباید واحد باشد

یکی از مشکلاتی وجود دارد این است که افراد نورپردازی اختصاص به یک واحد می دهند در صورتی که نورپردازی به یک منبع و به یک جای خاص نباید اختصاص داشته باشد. منبع نوری شما باید روشنایی خوبی داشته باشد و همین طور بتواند جاهای مختلف، اشیا و جاهای دیگر را تنظیم کند. همچنین برای منبع نور نباید تنها یک منبع داشته باشید. ضرورت تمرکز نور روی اشیا یا فضاهای دیگر نیاز دارد که نور تنظیم شود و موارد دیگر آن یک منبع نداشته باشد. این کار نه تنها سبب شده تا انرژی کم مصرف شود و بلکه هدایت نورپردازی هم خیلی راحت تر می شود. شما می توانید برای انجام این کار از آباژور رومیزی و ایستاده، دیوار کوب و لامپ های توکار استفاده کنید.

نور کم و یا بیش از حد

یکی از مشکلات رایجی که می تواند در نورپردازی شما ایجاد شود و تاثیر منفی خیلی زیادی داشته باشد؛ نور کم و یا بیش از حد آن است. نورپردازی اگر بیش از حد باشد چشم را اذیت کرده و روی بینایی تان تاثیر بدی گذاشته و سلامتی تان را به خطر می اندازد. از طرف دیگر نور کم تر از محیط هم خسته کننده است و از نظر اصول نورپردازی کاری اشتباه و غیر حرفه ای است که با استفاده از لامپ هایی با ولتاژ بالا یا عناصر نوری بیشتر می توانید این کار را انجام دهید و نور محیط را به تعادل برسانید.

به کارگیری اکسسوری های ناهماهنگ

نورپردازی هر چند در محیط خیلی تاثیر می گذارد، افراد زیادی علاقه دارند؛ تا از اکسسوری و وسایل خودشان دوست دارند استفاده کنند اما در برخی موارد عناصر نورپردازی با اکسسوری مورد علاقه ما نمی‌خورند، از این رو این دو اختلاف سبب می شود تا نورپردازی محیط شما با مشکل و اختلال رو به رو شود و تناسب نورپردازی خوب نباشد. به عنوان مثال در خانه هایی با فضاهای کوچیک، هر چند شما علاقه زیادی به لوستر داشته باشید؛ اما باید بتوانید از تجهیزات روشنایی استفاده کنید که به فضای شما بخورد و لوستر بیشتر برای پذیرایی هایی با متراژ بالاست.

ابعاد مناسب منابع نوری

از دیگر باید و نبایدهای نورپردازی که باید به آن توجه کنید این است که شما بتوانید از ابزارهای نوری استفاده کنید که ابعاد مناسبی با محیط شما داشته باشد. چه شما لوستر در خانه تان داشته باشید و چه از یک لامپ توکار استفاده کنید؛ هر دو می توانند روشنایی شما را تامین کنند؛ اما اگر ابعاد مناسب نداشته باشند فضای خانه را خیلی اذیت می کند. وجود منبع نور که ابعاد مناسبی داشته باشد؛ کمک زیادی به هماهنگ سازی اشیا و فضا می کند. سعی کنید تجهیزات نورپردازی با ابعاد میز غذاخوری در آشپزخانه و یا اتاق غذاخوری با توجه به انتخاب منبع نور با اندازه مناسب باشد.

نورپردازی برای فضاهای باز

نکته دیگری که خیلی اهمیت دارد این است که شما باید نورپردازی فضای باز از بسته را مجزا بدونید. برای نورپردازی کردن فضاهای باز باید یک سری نکات را مد نظر قرار دهید این است که در نورپردازی فضای باز افراط نکنید؛ اماکنی که در تاریکی شب هستند اگر خیلی نورشان شدید باشد، چشم افراد را اذیت می کنید. همچنین همه منابع روشنایی نباید در فضای باز استفاده شوند باید شما در محیط هایی که اهمیت زیادی دارند روشنایی را قرار بدهید و به زیباتر شدن محیط کمک کنید و همین طور در انرژی صرفه جویی نمایید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.