معرفی مس و هر ان چه درباره آن
مس عنصری جالب و پر طرفدار است که رسانای قوی می باشد. در دهه 1820 میلادی هنگامی که از فلز مس در سیم کشی استفاده شود. پس از آن که تلفن اختراغ شد، تقاضا برای استفاده کرد از سیم مسی رو به افزایش رفت؛ طوری که مهم ترین خاصیت این فلز، رسانا بودن آن است. مس در بسیاری از گروه ها دارای سیم کشی برق است. سیم مسی در حال حاضر در تولید برق، توزیغ آن، مخابرات و مدار های الکتریکی به کار می رود. مس از آلیاژهایی برای ایجاد اتصالات برق به کار می رود. همچنین مس و آلیاژها آن برای ایجاد اتصالات برق به کار می رود. با توجه به مطالب گفته شده مس در سیم کشی ساختمان ها به وفور کاربرد دارد.
مس عنصری صد در صد
با توجه به استانداردهای تعریف شده مس نرم دارای مقاومت 0724/1 می باشد و در سانتی متر 20 درجه سانتی گراد، مس را صد در صد می نامند. از آن جایی که فلز کاربردهای زیادی دارد در سیستم های الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. درجه و کیفیت آن و همچنین میزان بالای رسانایی جنس مرغوب این فلز پر اهمیت است.
مس ناخالص چیست
با توجه به این مس ناخالص در صنعت سیم و کابل خیلی پیشنهاد می شود خیلی به کار نرود. چون که مس زمانی که ناخالص باشد روی کیفیت آن در ساخت و ساز تاثیر می گذارد و منعطف برای مس نیست. در این زمان مقاطع هادی کم تر از 10 میلی متر مربع گرد و یک تکه می باشد؛ مقاطع آن بیش تر از یک سری رشته های سیم نازک مسی در هم تابیده شده است؛ این مقاطع مطابق با نیازهای سیستم برقی طراحی شده و به بازار عرضه می شود و برخلاف آن چه که افراد در نظر دارند بر اساس علم هندسه نیست.
درباره شیوه ساخت و تاباندن رشته های سیم رسانای گرد و یا قطاعتی که در حال حاضر وجود دارد؛ خیلی گسترده و متنوع است؛ از این رو کمی قبل تر در کیفیت رسانایی یک رشته سیم، اهمیت زیادی دارد و همین طور تغییر می کند.
استانداردهای کیفیت سیم مسی
باید بگوییم که با توجه به سیم کشی در کابل های انتقال نیرو، به کار گرفتن سیم کشی منعطف الزامی تعیین می شود؛ همچنین در زمان استاندارد نیز معرفی و اعلام می شود. از طرفی دیگر کم ترین تعداد استفاده از رشته سیم در این روند بوده و میزان قطر سیم و مقاومت رسانا ها هم در قالب های مختلف ارائه می شود که همان مرجع استاندارد IEC است.
محدودیت استفاده از مس در سیم کشی
یک عاملی وجود دارد که می توان آن ها را بیان کرد. فلز مس تحت قالب رسانا در سیم و کابل وجود دارد، نوسانات ناگهانی قیمت آن در بازار عرضه شد مشکلاتی دارد؛ اما با توجه به قیمت آن عنصر به صرفه ای برای انتخاب در مقابل طلا است که پا به عرصه صنعت گذاشته و بی ادعاد به کار می رود.
عنصرهای به جای مس
البته باید بگوییم که از عنصرهایی مانند آلومینیوم هم به عنوان رسانای سیم و کابل به کار می رود؛ اما قطعات رسانایی آلومینیوم و مس اصلا قابلیت مقایسه ندارد؛ چون که مس قدرت انتقال جریان زیادی دارد؛ اما از طرفی قیمت بالاتر و وزن آن سنگین تر است همین در برخی جاها باعث می شود تا از آلومینیوم در تولید هادی به کار رود. به عنوان مثال در خطوط هوایی عموما سیم هایی از جنس آلومینیوم به کار می روند.
تولید و ساخت مس در سیم
سیم و کابل همان طور که می دانید در صنعت برق و روشنایی و همین طور برق کشی اهمیت زیادی دارند؛ در واقع برقکشی بدون سیم و کابل قابلیت انجام ندارد. سیم مسی معمولا به صورت افشان، مفتولی، سیم مسی نیمه افشان، سیم مسی گرد، تخت و … انجام می شود. مس از عنصرهایی است که در این صنعت به وفور می توان از آن سیم و کابل تولید کرد و همین امر سبب می شود تا بتوانید به خوبی کار کنید. سیم مسی و خود مس تنها یک ایراد دارد آن هم این است که قیمت مشخص و ثابتی ندارد و با توجه به نوسانات بازار است و همین برای کسانی که روی سیم مسی و استفاده از مس سرمایه گذاری می کنند و علاقه مندند تا آن را به کار ببرند کمی سخت می شود.
آیا مس زنگ می زند؟
سوال بزرگی که همیشه درباره مس پرسیده می شود این است که آیا مس مانند آهن زنگ می زند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم نه اما مس به صورت طبیعی خورده می شود، یعنی چه؟ یعنی این که مس به طور طبیعی قهوه ای می باشد و با خوردگی سایه به رنگ سبز روشن تغییر پیدا می کند. سبز تر می شود. اما در مقابل زنگ زدگی مقاوم تر است.
سیم مسی آیا خراب می شود؟
سوال بزرگ دیگری که هر کسی می تواند آن را بپرسد، این است که آیا مس در مدت زمان خراب می شود> اصلا طول عمر آن چقدر است و چقدر روی کارایی ان تاثیر دارد؟ باید بگوییم که مس در گذر زمان همواره در معرض تخریب سیگنال و سایر مشکلات قرار می گیرد و همین سبب می شود تا روی آن تاثیر داشته باشد، کابل کشی مس اگر به اندازه کافی نباشد، از کار افتاد و دیگر کارایی نخواهد داشت. از این رو در زمان کابل کشی باید به آن خیلی توجه کرد و اهمیت داد.
اولین دیدگاه را ثبت کنید